Gladskin bij patiënten met eczeem, acne en rosacea

Wat is de invloed op de symptomen, kwaliteit van leven en behandeltevredenheid?

 

      

Door wie

Dit onderzoek is opgezet door het Erasmus MC Rotterdam, in samenwerking met Micreos Human Health BV.
Onderzoekers zijn:

  • Prof. Dr. Suzanne G.M.A. Pasmans, dermatoloog-immunoloog
  • Drs. J.E.E. Totté, arts-onderzoeker

Voor wie

Het onderzoek is bedoeld voor mensen met eczeem, acne of rosacea die Gladskin gaan gebruiken als behandeling.

Doel

Het hebben van een huidaandoening geeft niet alleen lichamelijke klachten, maar heeft ook invloed op de kwaliteit van leven. De psychische gevolgen kunnen groot zijn. Gladskin zorgt ervoor dat een bepaalde huidbacterie (Staphylococcus aureus) kapot gaat. Deze bacterie speelt een rol bij huidirritaties en huidontstekingen. De onderzoekers willen door middel van vragenlijsten de lichamelijke symptomen en de kwaliteit van leven voor en na het gebruik van Gladskin in kaart brengen.

Uitkomsten onderzoek

De uitkomsten worden op dit moment door de onderzoekers bekeken en geanalyseerd. De onderzoekers proberen zo enerzijds meer te weten te komen over effectieve behandelingen voor eczeem, rosacea en acne. Anderszijds kan dit onderzoek ook meer inzicht geven over de oorzaak en de precieze rol van bepaalde huidbacterien bij eczeem, rosacea en acne. 

Vragenlijsten

Deelnemers dienden twee keer een vragenlijst in te vullen. De eerste keer voor het gebruik van Gladskin, en de tweede na ongeveer vijf weken behandeling. 

Resulaten onderzoek

Dit onderzoek is inmiddels afgerond. Ben je geinteresseerd in de resultaten? Binnenkort vind je er op deze pagina een verwijzing naar.

Dit onderzoek is afgerond